HuRa News

Kouluratsastuksen valiomerkein palkitut 2014. Susanna Therman (toinen oikealta) iloitsee palkitsemisen jälkeen.
Kuva Sonja Holma / SRL
Tom Gordin ja Laura Airaksinen palkitsevat,
palkittavana Eevamaria Porthan-Broddell ja
juontaja Emmi Korpiola.
Kuva Sonja Holma / SRL

HURAN TYTÖT EDUSTIVAT RATSASTUSGAALASSA

 

Suomen Ratsastajainliiton järjestämä ja jo perinteeksi muodostunut Ratsastusgaala järjestettiin tänä vuonna 18.4.2015. Ratsastusgaalassa palkittiin vuoden 2014 parhaiten menestyneet hevosalan toimijat, ratsastajat ja hevoset. Lauantain gaalatunnelmissa olivat mukana myös Husön Ratsastajien Susanna Therman ja Emmi Korpiola.

 

Susanna Therman ja Dragonheart palkittiin junioreiden valiomerkillä kouluratsastuksessa. Valiomerkillä palkitaan rankingtilaston mukaan oman ikäryhmänsä eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt ratsukko eli kilpailijan ja hevosen yhteenlasketut pisteet ratkaisevat. Susanna kiiruhti Ypäjältä kilpailuviikonlopun kesken myöskin palkittavana olleen kouluratsastaja Ella Tanhuapään kyydillä Lahteen vastaanottamaan palkinnon. Husön Ratsastajat onnittelee Susaa ja Dinoa!

 

Emmi Korpiola juonsi gaalaillan Lahden Sibeliustalolla. "Gaala oli upeasti järjestetty, ja Vesijärven rannalla sijaitseva Sibeliustalo tarjosi kauniit puitteet. Erityisen hienoa oli, että saatiin tänäkin vuonna palkittavien joukkoon HuRalainen, kun Susalle luovutettiin valiomerkki. Ja oli oikein mukavaa vaihtelua nähdä ratsuihmisiä iltapuvuissa tallivaatteiden sijaan!" kommentoi Emmi iltaa.

 

 

 

 

*************************************************************************************************************************

*************************************************************************************************************************

 

Sarri Honkasen ratsu Emir tyytyväisenä tallissa voitokkaan suorituksen jälkeen
HeA:n voittajakaksikon on helppo hymyillä. Voittaja Laura Pärssinen (oik.) ja toiseksi sijoittunut Jessica Kühlefelt (vas.) maneesin lämpiössä.

KILPAILUT 2.11. – KESTOSUOSIKKEJA JA UUSIA ONNISTUJIA

 

Marraskuussa perinteiset kuukauden ensimmäisen sunnuntain kilpailut pitivät sisällään kolme kouluratsastusluokkaa, joihin 62 ratsastajaa kiillotti ja letitti hevosensa, kaivoi plastrongitpiirongin laatikoista ja helmikorvakorut rasioista tehdäkseen niillä (ratsastustaitonsa lisäksi) vaikutuksen tuomareihin. Ja kiiltävistä hevosista sekä hienoista esiintymisistä ja onnistumisista Husön Ratsastuskeskuksessa saatiinkin nauttia!

Hevoshullut vauhdissa

Hevoshullu kouluratsastuksen taitokisassa (taso 3) oli mukana 12 rohkeaa kilpailu-uraansa aloittelevaa lapsiratsastajaa ja junioria. Kannustavassa luokassa parhaiten tähtiä, 26 kappaletta, keräsivät BerttaTimmerbacka Antoinette-tammalla, Sanni Heliste paremmin estepiireissä rusettihirmuna tunnetulla Prinssillä ja Fanni Olkkonen aina yhtä herttaisella Tipi-ponilla.

Luokka on saanut nimensä siitä, että Hevoshullu –lehti sponsoroi tänäkin vuonna Ratsastajainliiton kautta alle 18-vuotiaille estekisoja, kouluratsastuksen taitokisoja (kuten tämä HuRan järjestämä luokka), hevostaitokilpailuja ja keppihevoskisoja tarjoten järjestäville seuroille materiaalit, kuten valmiit ratapiirrokset ja taitoradat, kunniakirjat ja palkinnot. Sponsorilaatikoita oli tarjolla yhteensä 150 kappaletta Ratsastajainliiton kautta. Tänä vuonna ne varattiin yhdessä päivässä. Tällaisille konsepteille on selkeästi kysyntää lajimme junioreiden ja miksei vanhempienkin parissa. Myös Husön Ratsastajat on mielellään yhteistyössä seuralaisten yritysten kanssa pienempi muotoisestikin. Jos yrityksesi haluaa tukea seuramme kilpailutoimintaa ja sitä kautta kilpailijoita sekä mahdollisesti saada esimerkiksi nimikkolähdön kilpailuihimme, ole yhteydessä!

K.N. Special

Kiki Nybergin klassinenrunsaan osallistujamäärän kerännyt koululuokka ratsastettiin a- ja b-osassa. A-osan kolme parasta olivat Linda Ström ja Cliff II Husaariratsastajista (1./64,00 %), Mona Pakarinen Dax van Boshovenilla (2./64,00 %) ja Emma Korhonen Anjalla (3./63,80 %). B-osan kolme parasta olivat Sarri Honkanen Emir Provalla (1./64,00 %), Emmi Saarela Victorilla (2./62,20 %) ja Lumia Ailus Divianalla (3./ 59,40 %).

Husön Ratsastajia ratsastuskeskuksen opetushevosilla useasti edustanut Sarri Honkanen oli erittäin tyytyväinen ratsuunsa. ”Sain Emirin mukavan reippaaksi verryttelyssä ja tunne radalle mennessä oli erinomainen. Lähdimme tekemään ehjää suoritusta. Ohjelma oli mielestäni kokonaisuutena onnistunut ja panostin tarkkoihin teihin!”. 10-vuotiastaraamikasta, välillä hieman hitaaksikin parjattua, ruunaa ei ole totuttu näkemään Husössä kouluratsastuskisojen palkintojenjaoissa, mutta Sarri toteaa, että nyt hevonen on tikissä. ”Kunhan pohkeen saa läpi verryttelyssä, niin Emir on varma rusettihai”.

A:N VEI KESTOMENESTYJÄ

Helppo A oli Laura Pärssisen ja Avalonin juhlaa, he veivät voiton prosenteilla 62,50. Toinen sijoittunut oli Jessica Kühlefelt Cardanolla (60,00 %). Laura iloitsi paluustaan voittokantaan Avalonilla. ”En ole Avalonin kanssa saanut startata viime aikoina ja tänään oli upea fiilis. Teimme jopa ennätysmäärän seiskoja yhden radan aikana!”. Laura kiittelee myös järjestäjän aikataulua. ”Mukavana yksityiskohtana kisoissa oli, että A-rataa ei tällä kertaa ratsastettu kilpailujen viimeisenä luokkana, vaan ensimmäisenä! Aina kumminkin jännittää omaa suoritustaan, niin oli mukava viettää päivä toimihenkilönä vapaammin.”

 

Emmi Korpiola

 

*************************************************************************************************************************

*************************************************************************************************************************

 

Mea Packalén ja Darius v. Herrenhof kisaavat viimeistä kauttaa yhdessä.
Kuva Lotta Luomajärvi
Mea Packalén ja Darius v. Herrenhof esiintyivät enegisesti myös palkintojenjaossa.
Kuva Lotta Luomajärvi
Vilma Kirves ja S'Castella ottivat hienon sijoituksen Junior Tourilla.
Kuva Vaasan Urheilukuvaus
Vilma Kirves ja S'Castella viihtyivät jäähallissa.
Kuva Vaasan Urheilukuvaus

HURAN EDUSTAJAT URAKOIVAT HIHSISSÄ

Kiistatta yksi ratsastusvuoden kohokohdista, Helsinki International Horse Show, testasi tänä vuonna ensimmäistä kertaa uusia puitteita Helsingin Jäähallissa keräten yhteen suuren määrän HuRalaisia niin ratsastamaan, hoitamaan kuin kannustamaankin. Expo-alueen kiertelijöitä luonnollisesti unohtamatta. Tapahtuma sujui erittäin hyvin HuRan edustajilta ja huhuja kuului, että myös katsomossa olisi seuralaisilla ollut hyvä fiilis mukanaan.

 

Kouluratsastajat villeinä

Dressage Future Cup Finaalissa ponien, junioreiden ja nuorten hevosten parhaimmisto kilpaili toisiaan vastaaan ja MeaPackalén oli upeasti ponillaan Darius v. Herrenhof toinen tuloksella 67.950 % häviten voittajalle vain 25 tuhannesosaa. Darius v. Herrenhoff oli Mean mukaan hieman ihmeissään Horse Show’n puitteista. "Ponia jännitti Areenalla, mutta selvittiin maaliin saakka". Palkintojenjaossa Darius-poni näyttikin sitten hieman erilaisia kouluradan liikkeitä, eikä vauhtia tai akrobaattista vaikeusastetta puuttunut.

Susanna Therman ja Dragonheart olivat kahdeksansia tuloksella 64.250 %.

 

Venla Keränen edusti youngstereissa

Venla Keränen edusti seuraamme 5-vuotiaiden luokissa kasvattamallaan ja omistamallaan tammalla Ceara. Torstaina Henk Nooren ja Nina Fagerström arvioivat nuoria hevosia helpohkolla, skouppia ja ratsastettavuutta testaavalla radalla. Tällöin Ceara sijoittui koko maan hienoimpien 5-vuotiaiden joukossa viidenneksi, vaikka Venlan mukaan rahkeita parempaankin olisi ollut. "Ceara oli hyvin jännittynyt Jäähallissa, eikä esittänyt parastaan. Laukka ja hypyt olivat hyvinkin matalia ja lyhyitä, mikä ei ole ollenkaan normaalia tälle hevoselle."

Arvostetuilta tuomareilta tammalletuli seuraavia kommentteja "Erittäin hyvä ratsastettavuus, hyvät refleksit esteillä, hevonen jolla voitetaan paljon aikaluokkia. Miinuksena pieni laukka, jolloin kapasiteettia on vaikea arvioida." Venlan mukaan tamma olikin jo torstaina "hyvin kireä ja pelokas ja sen takia laukkasi lähes ponilaukkaa, joten tuona päivänä arvostelu oli oikeutettu".

Perjantain aika-arvostelussa Venla ja Ceara sijoittuivat sijalle 10 kahdeksalla virhepisteellä. Venlan mukaan Cearan jännitys paheni perjantaina ja kaksi puomia tuli tavoista poiketen alas hevosen katsellessa yleisöä. Tämä kilpailu menikin harjoitteluun, mutta ensi vuonna mukaan taas vuoden verran kokemusta rikkaampana! Yleisesti Venla kiittelee kilpailujen tunnelmaa. "Kokemus oli erittäin mukava ja verryttelyalue suuri parannus Areenaan!".

 

John Antell U25-luokissa

John Antell teki tasaisia suorituksia ja sijoittui hevosellaan Quite Magic 16. sijalle torstaina kahdella pudotuksella ja perjantaina sijalle 22. 12 virhepisteellä.

 

Vilma Kirvelle sijoitus Junior Tourilla

Vilma ja S'Castella eli Karkki olivat torstaina sijalla 17. yhdellä pudotuksella. Perjantaina tuli myös yksi pudotus, mutta vaativaksi osoittautunut rata ja nopea aika mahdollistivat hienon sijoituksen neljänneksi. Vilma oli erittäin tyytyväinen tähän sijoitukseen lyhyen yhteistyön pohjalta. Perjantain sijoitus takasi paikan myös kymmenelle torstain ja perjantain parhaalle sunnuntaiaamun Junior Tour Finaaliin. Finaalissa Vilma ja Karkki hyppäsivät ensimmäisen yhteisen 130-radan kolmella pudotuksella ollen tuolloin kahdeksansia. Viimeisen päivän pudotuksista huolimatta Vilma oli erittäin tyytyväinen viikonloppuun. "Hevonen tuntui jo väsyneeltä sunnuntaina, joten hyvällä mielellä lähdetään kotiin".

 

AmateurTourilla neljä HuRalaista

AmateurTour Finaaleissa mukana oli neljä seuran edustajaa. Ratsastuskoulusta poneissa Eevert Anttila Wildthing "S" V'T Juxchotilla ja 80cm:ssä Emmi Saarela-Cinquanta sekä Susanna Stenberg-Corlander. Tessi Bremer edusti 90cm:ssä hevosella Abalia SMH. Perjantai-illan AmateurTourin Top 10 Finaaliin selviytyivät Emmi ja Susanna. Emmi oli tuplanollalla hienosti viides ja Susanna harmittavalla yhdellä perusradan aikavirheellä yhdeksäs.

 

Upea HIHS 2014 on takana hienoine HuRa-sijoituksineen, tästä on hyvä kaikkien HuRalaisten jatkaa matkaa hallikaudelle, oli kyse sitten kansallisista- tai seurakisoista ratsastajan tai vaikka toimihenkilön ominaisuudessa!

 

Emmi Korpiola

 

*************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

 

 

 

Seniorimestari ja luokan 3 toiseksi sijoittunut Susanna Stenberg hevosen Corlander kanssa (c.Semira Gürbüz)
Luokan 4 HuRan edustusratsukko Tessi ja Abalia (c.Emeliina Tähtinen)

HUSÖN RATSASTAJIEN SEURAESTEKILPAILUT JA ESTEMESTARUUDET 5.10.2014

Aurinkoinen päivä loi kilpailijoille hienot puitteet ja kilpailut alkoivat luokalla 40cm, arv. 367.1, jossa samalla ratkottiin Husön Ratsastajien lapsimestaruudet. Luokan voittajat olivat Emma Korhonen hevosella Chappelina (1.), Sofia Pyykkö ponilla Wildthing ”S” v’t Juxschot (2.), Elisa Korhonen Jou-Joulla (3.). Sijoittuneet olivat Lotta Nordman (4.), Armi Huotari (5.), Kajsa Olson (6.), Oona Niskanen (7.) ja Iida Saarela (8.). Mestaruudet ottivat luokan 3 ensimmäistä, Emma Korhonen, Sofia Pyykkö ja Elisa Korhonen.

Päivä jatkui juniorimestaruudesta taistellen, kun luokka 2: 70cm arv.367.1 alkoi. Luokan ehdoton voittaja oli hevonen ”Olli” (Onassis Ex Otson), joka vei ratsastajansa (Ella Kaverma (1.) ja Miisa Rantala (2.)) sekä ensimmäiselle, että toiselle sijalle! Luokan muut sijoittuneet olivat Rebecca Susiluoto (3.), Fanny Saksa (4.), Elisa Korhonen (5.) ja Essi Mäkelä (6.). Mestaruudet junioreille menivät Ella Kavermalle (1.), Fanny Saksalle (2.) ja Heidi Rautsolalle (3.).

Viimeiset mestaruudet ratkottiin senioreiden kesken luokassa 3: 80cm Arv. 367.1. Luokan sijoittuneet olivat Nora Öistämö hevosella Kira ja Susanna Stenberg estetaituri ”Colalla” (Corlander). Mestaruudet voittivat Susanna Stenberg (1.), Katarina Andersson (2.) - jonka kanssa radalla nähtiin Husön Ratsastuskeskuksen uusi hevonen ”Cresso” (Chescendo Van Seven Oaks), sekä Helena Pasanen (3.) hevosella Cola.

Päivän päätti harjoitusluokkana pidetty metrin luokka, jossa HuRan edustusratsukko Tessi Bremer hevosellaan Abalia teki hienon 0 vp. radan. Toisena ratsukkona oli Jokelan ratsastajia edustava Taru Hanski hevosella Tornado V.

Radoilla nähtiin tyylikästä ratsastusta ja hienoja suorituksia kaikkinensa. Husön Ratsastajat kiittävät kaikkia vapaaehtoisia toimihenkilöitä ja avustajia, kiitos kun teitte päivästä vieläkin hienomman!

 

***********************************************************************************************************************

***********************************************************************************************************************

Miira Heikkinen hevosella HL Sleipnir Luokassa III
c. Emeliina Tähtinen

HUSÖN RATSASTAJIEN SEURAKOULUKILPAILUT JA KOULUMESTARUUDET 7.9.2014

Kisat alkoivat luokalla HeC:2 2000, jossa ratsukoita nähtiin 29 lähdön verran. Luokan sijoittuneet olivat Emma Korhonen, Janica Söderlig (SkaRa), Sofia Pyykkö, Emmy-Lie Toivonen, Mari Orpana, Carolina Roinila, Essi Mäkelä ja Iida Nuortio. Luokassa kilpailtiin myös lapsimestaruuksista, jonka voitti Emma Korhonen ponilla Royalte (65,23%), toiseksi tuli Sofia Pyykkö myöskin ponilla Royalte (62,50%) ja kolmanneksi Emmy-Lie Toivonen ponilla Victor (60,91%).

Toisessa luokassa HeA:2 2009 ratkottiin myös seniorimestaruudet, jonka voitti tänä vuonna Siiri Saarinen hevosella Cardano (61,21%). Toiseksi tuli Sarri Honkanen myös hevosella ”Capo” (Cardano) prosentein 61,03% ja kolmanneksi Cara Knuutinen hevosella Dax Van Boshoven (59,31%). Luokan voittaja oli HuRan edustusratsastaja Daniela Therman ja Corinna ja toiseksi sijoittui Hollolan ratsastajia edustava Emmi Tommola hevosella Jerome.

Juniorimestaruudet kilpailtiin viimeisessä luokassa, HeB:3 2009. Luokan voittaja oli kirkkaasti Daniela Therman ja Sophia Loreen (65,68%) ja muut sijoittuneet olivat Heidi Rautsola (2.), Katarina Andersson (3.), Elisa Korhonen (4.), Jessica Kuhlefelt (5.) ja Miira Heikkinen (6.). Mestaruudet voittivat Heidi Rautsola hevosella Dax Van Boshoven (62,95%), Elisa Korhonen ja Luciana (61,59%) sekä Jessica Kuhlefelt ponilla Anja II (61,36%).

 

**************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

 

TALLINN INTERNATIONAL HORSE SHOW

Husön Ratsastajat lähtivät toisena vuonna peräkkäin virittäytymään Helsinki International Horse Show’n, eli tutummin HIHSsin, tunnelmiin jo lokakuun alussa Tallinnan Horse Show’hun. HuRan järjestämässä reissussa oltiin reilun tusinan huralaisen voimin 3.10-5.10, kukin aikataulujensa mukaan. Reissussa nautittiin upeista suomalaisratsukoiden sijoituksista, expo-alueesta, Tallinnan ravintolatarjonnasta, shoppailumahdollisuuksista ja loistavasta seurasta.

Husön Ratsastajille kohokohta oli tietenkin perjantaina luokka 01 - 125cm art.274.5.3, kun John Antell hevosellaan Quite Magic sijoittui luokassa kahdeksanneksi.

HuRa kiittää kaikkia matkalle osallistuneita – olipahan mukava Tallinna Horse Show taas!

 

Lisää Tallinn International Horse Show:sta voit lukea heidän sivuiltaan

http://www.tallinnhorseshow.ee/eng/tallinn-international-horse-show/info/about/

 

Emmi Korpiola / Emmi Salmi

 

**************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

HURAN JOUKKUEELLE SM PRONSSIA ESTEILLÄ

HuRan estejoukkue Venla Keränen, John Antell ja Vilma Kirves ratsastivat Lappeenrannan kisoissa HuRalle ensimmäisen sm pronssimitalin estejoukkueena - aivan mieletöntä!

Videokooste radoista

Get Flash to see this player.

A-merkin koulu-ohjelman voittaja, Daniela Therman ja Remington
c. Emeliina Tähtinen
Sarri Honkanen ja Cardano suorittamassa A-merkin koulu-ohjelmaa
c. Emeliina Tähtinen

KOULUKILPAILUT 1.6.2014

Kesäinen päivä alkoi C-merkin koulu-ohjelmalla, jossa lähtijöitä oli hurjat 30. Sijoittuneet HuRalaiset ratsukot olivat Melina Andersson ja Chappelina (1.), Emmy-Lie Toivonen ja Manolito (3.), Iida Saarela ja Bobby Boy (4.), Nana Brück ja Anni (5.), Siiri Kotkas ja Manolito (6.), Sanna Simola ja Tohotta (7.), sekä Helena Pasanen ja Jou-Jou (8.)

Päivän toista luokkaa, B-merkin kouluohjelmaa, varjosti hevosongelma ja ratsastajat joutuivat lennossa vaihtamaan hevosia, mutta hienoja suorituksia nähtiin kaikin puolin ja tuomari oli hyvin positiivinen palautteissa. Sijoittuneet HuRalaiset ratsukot olivat Gia Winberg ja D-Beach (2.), Jessica Kuhlefelt ja Cardano (3.), Lotta Rajakaltio ja Chappelina (4.), sekä Cara Knuutinen ja Soulman (5.)

Viimeinen luokka, A-merkin kouluohjelmassa kaikki lähtijät edustivat Husön Ratsastajia, sijoittuneita olivat Daniela Therman Remingtonilla (1.) ja Sarri Honkanen Cardanolla (2.)

Päivän supertoimihenkilöt löytyivät kouluvalmennusryhmästä, myös vanhemmat ja muut kilpailijat olivat ahkeria ja päivästä jäi erittäin positiivinen tunnelma, kiitos kaikille vapaaehtoisillekin!

 

Emmi Salmi

 

**************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

Junioreissa sijoittuneet Onassis "Olli" sekä Ella Kaverna (oik.) ja Anna Hänninen. c Eme Tähtinen

ESRA:N TUNTIRATSASTAJIEN ESTEMESTARUUKSISSA HOPEAA

 

Husön Ratsastajien edustajia oli kisaamassa ESRA:n tuntiratsastajien mestaruuksissa. Etelä-Suomen Ratsastusjaoston vuosittain järjestämät kisat kisattiin tänä vuonna koulun osalta Hyvnkäällä 24.5. ja esteiden osalta Riihimäellä 25.5. loistavassa säässä.

 

Estepuolella Ella Kaverna ja Onassis saivat hopeaa junioreissa. Anna Hänninen sijoittui niin ikään junioreissa Onassiksella seitsemänneksi. Estepuolen kilpailuryhmien valmentaja ja Husön Ratsastuskeskuksen opettaja Gia Winberg oli tyytyväinen oppilaittensa suorituksiin "Ylpeä sain olla tänään kaikista. Jokaisella on hyvät mahdolisuudet pärjätä tämän tasoisissa kisoissa. Se vaatii vain pientä hiomista ja rutiinia, tästä on hyvä jatkaa kisakautta".

 

Koulupuolella ei tänä vuonna saatu sijoituksia. 

 

 

Teksti Emmi Korpiola

 

 

**************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

 

URHEILUPSYKOLOGI MIA STELLBERGIN LUENTO HUSÖSSÄ

Husön ratsastajat järjestivät 15.5.2014 urheilupsykologi Mia Stellbergin luennon aiheesta kilpailujännitys. Mia toimii myös Suomen ratsastusmaajoukkueen valmentajana.  Hänen työkenttänään on urheilijoiden psyykkisen kapasiteetin valmentaminen: miten opimme tiedostamaan mitä meissä tapahtuu, minkä vuoksi ja miten voimme korjata asioita kuten myös miten opimme näkemään ja kasvattamaan omia valmiuksiamme.

Luennon alussa Mia myös totesi, että psykologin koulutuksen lisäksi hänellä on myös ”hieman” hevostaustaa.  Hän kasvattaa hevosia, joita tällä hetkellä löytyy aina GP-tasolle saakka.  Nykyisin hän ei enää itse kilpaile, koska maajoukkueen valmentaminen kisamatkoineen vie niin paljon hänen ajastaan.

Mikä loistava yhdistelmä: ammattilainen mielenhallinnassa ja ratsastuksessa! Kuten meistä jokainen tietää, omaan ratsastukseen vaikuttaa paljon, missä fiiliksissä itse on. Päivänä, jolloin itseluottamus ei ole oikein kantimissa, mieli pohdiskelee seuraavan päivän matikankokeita, jännittää kun kentän reunalla on kavereita katsomassa, saattaa olla vaikea keskittyä ratsastukseen ja tunnin jälkeen toteaa, että menipä huonosti.   Miksi ratsastimme huonosti, ei johtunut siitä, että emme osaa ratsastaa, vaan siitä miten mielemme toimi. Mia kertoi että aivot ovat lihas, jota voimme jumpata samalla tavalla kuin hauistamme. Pitää vain tietää, miten se tehdään. Mia antoi ammattilaisen neuvot sille, kuinka jatkamme jumppaamista.

Kisapäivänä ei pysty syömään ja juokin vain pikkasen, ettei tarvitse juosta vessassa koko ajan. Kisapaikalla yrittää varmistaa, että muistaa radan katsomalla edellä olevia suorituksia. Samalla huomaa vielä kuinka hienoja ratsukkoja menee upeasti rataa. Itsellä on vähän säikky hevonen ja huomaa että radalla oleva heppa säikkyy tiettyä kulmaa. Ajattelen, että juuri tuota kulmaa minunkin pitää varoa. Jännittää niin vietävästi ja menen höpöttämään kuinka jännittää muitten kisakavereitteni kanssa.  Mian mukaan kaikki edellisessä yhtälössä menee väärin. Siksi ei ole sattumaa, että kun vuoroni tulee ja kopsuttelen areenalle, unohdan radan.

Istun kuin tikku-ukko tai – akka pölkyn päällä. Kun teen volttia ajattelen jo tulevaa keskiravia, joten voltista tulee 5-metrinen ja soikea. Kun jännittyneenä porhallan eteenpäin, kulmatkin tulee vedettyä suoriksi. Kulmat tosin olivat hankalia myös siksi, että heppani ei säikkynyt vain sitä kulmaa mitä aiempi hevonen, vaan kaikkia kulmia, vaikka yritin varoa!!!! Ei ole vain huono tuuri, että tuli huonot prossat, vaikka olit verrytellyt heppasikin hyvin. Sinulla oli jäänyt 50 % kisoihin valmistautumisesta suorittamatta: et ollut verrytellyt lainkaan itseäsi!

Mia antoi meille käytännön tasolla toimivia ohjeita siitä, kuinka voimme poistaa kisajännitystä, kehittää ratsastustamme ja parantaa suoritustamme. Hänen luentonsa oli 100 % asiaa. Mia on myös loistava luennoitsija ja oli hienoa seurata kuinka yleisö suorastaan ahmi hänen viisauttaan. Oli tosi kiva myös huomata kuinka paljon junnuja oli paikalla!

Jos sinulla on myöhemmin mahdollisuus osallistua jollekin Mian luennolle, tee se. Lupaan, ettet tule katumaan!

                                            

© Anja Toivanen

 

***********************************************************************************************************************

***********************************************************************************************************************

Piia ja yhden ryhmän alkukokoontuminen.
c Eme Tähtinen
Marianne ja Cosima koulutunnilla.
c Eme Tähtinen

PIIA PANTSUN VALMENNUS 5.5.14

Luhmüllenin kolminkertainen voittaja, Badmintonin kenttäratsastuskisojen toinen, MM-
pronssimitalisti. Ruotsin Flyingessä asuvaa kenttä- ja esteratsastaja Piia Pantsua ei turhaan odotettu Husöseen valmentamaan.

Sateisena toukokuun ensimmäisenä maanantaina Husön Ratsastajien järjestämä valmennus herätti kiinnostusta laajasti. Piian ihmisläheinen, mutta tehokas tapa valmentaa sopi kommenttien perusteella niin yksityis- kuin tuntihevosratsukoille. Piia painotti valmennuksessaan kaarteiden ratsastusta, syvyysnäköä esteelle lähestyttäessä ja paikan näkemisessä sekä ratsastajan asentoa.

Ratsastajan asentoja opastaessaan Piia toivoi näkevänsä rentoja jalkoja, kantapäät ja polvet alhaalla. Mukautuvaa kättä ja vaikuttavaa keskikroppaa. Piia korosti, että vaikka ratsastuksen tulee tapahtua mukavuusalueella, niin aktiivinen keskikroppa ja lähellä hevosta istuminen ovat avainasioita, kun puhutaan hevoseen oikeaoppisesti vaikuttamisesta.

 

Reportterina Emmi Korpiola

 

**************************************************************************************************************************

**************************************************************************************************************************

Mari Keskikiivari ja HL Sleipnir luokassa 70cm.
c Eme Tähtinen
Sää suosi melkein loppuun saakka, mutta sitten taivaat aukenivat. Aino Kari ja Varnas 95cm:ssä.
c Eme Tähtinen
Ristikkoluokan palkintoja Armi Huotarille jakamassa tuomari Hannele Villikka ja Susanna Stenberg.
Ratsastus on kivaa porukassa - 50cm:n sijoittuneet.

RATSASTUKSEN ILOA KISASUNNUNTAINA

Seuraestekilpailut 4.5.2014

Toukokuun estekilpailut vetivät paljon niin Husön Ratsastuskeskuksen ulkopuolisia osallistujia, kuin Husön Ratsastuskeskuksen poneja ja hevosia hurjastelemaan hyväpohjaiselle kentälle.

Ristikkoluokassa puhtaita ratoja yhdeksästä oli 6, heidät kaikki palkittiin puna-valkoisilla ruusukkeilla.

Luokassa 2, 50cm, sijoittui kuusi ratsastajaa. Voiton ottivat diesel-mallinen Emir Prova ja Veera Koponen. Husössä syntynyt Chappelina oli toinen Katja Vodopjanovan kanssa ja neljäs Emma Korhosen ratsuna, kolmas oli Lumia Ailus-Kiilur, viides HuRaa edustava, mutta tällä kertaa ei-ratsastuskouluhevosella kilpaillut Armi Huotari-Casablanca af Mesballe. Kuudennen sijan ottivat Kukka-Maaria Kosonen-Manolito.

Luokan 3, 70cm, jaetun voiton nappasivat Scream-Melanie Rinne sekä Corlander-Kirsti Kuikka. Emeliina Tähtinen sijoittui Onassisksella toiseksi, kolmas oli Korhosten sisarista Elisa Anja II:lla. HuRan Johanna Laitinen Cinquantalla oli kuudes.

Luokassa 4, 80cm, sijoittui neljä ratsukkoa. Ensimmäisen ja kolmannen sijan otti Husön Ratsastuskeskuksen vauhdikas tamma Kira III Miriam Zahirin ja Fanny Saksan kanssa. Muista Huralaisista Susanna Stenberg ja Corlander sijoittuivat neljänsiksi.

Luokassa 5, 95cm, 4 lähtijää, voittoon ratsasti Husön Ratsastuskeskuksen entinen oppilas Aino Kari tämän kauden kisahevosensa Varanas kanssa.

Husön Ratsastajat onnittelee kaikkia, joilla oli kisoissa hauskaa! Kenneth Wreden sanoin: Muistakaa taputtaa hevosianne!

 

Reportterina Emmi Korpiola

 

***********************************************************************************************************************

***********************************************************************************************************************

HeB:n sijoittuneet
c. Eme Tähtinen
HeA:n palkintoja jakamassa tuomari Sirkku Vänskä ja kansliassa ahkeroinut Rosa Rönnberg
c. Eme Tähtinen
Pärssisen ja Avalonin kisojen jännittävin hetki - ruusukkeen kiinnitys!

 

HURALAISET SIJOILLA

Seurakoulukilpailut 6.4.2014

Huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina avattiin ulkokisakausi perinteisillä sunnuntain koulukisoilla. Sateinen keli ei karkoittanut osallistujia, kolmessa luokassa lähtijöitä ratsastuskoulun puolelta oli 47 ja yksityishevosia 30.

Tuomari arvosti iloisia ratsukoita

HeB- ja HeA-luokat tuomaroinut Sirkku Vänskä arvosti aktiivista ja napakkaa ratsukkoa, jossa ratsastaja kumminkin antoi hevoselle tilaa esittää liikkeet harmonisesti. Hän jäi kaipaamaan suorituksiin hieman tarkempia teitä, rutiinia kisoista sekä iloisia olemuksia. Hänen mielestään "Kisoissa tulisi näkyä suorituksista, että ratsastajat esittävät taitojaan hymy huulessa, kun ovat saaneet sen ihanan ponin kisoihin, ja nyt on kivaa yhdessä."

Huralle hienosti sijoituksia kaikissa luokissa

Ensimmäinen luokka oli He C, jossa starttasi 32 ratsukkoa. Husön Ratsastajista sijoittuivat Helena Pasanen-Dax van Boshoven (2.), Miira Heikkinen suomenhevosella Liimaus(4.), Rebecca Susiluoto-Royalte (6.) ja Katja Vodopjanova chablislaisella luottotamma-Chappelinalla (8.).

Luokassa 2, He B, HuRan edustajista sijoittuivat Eerika Kurki (2.) ja Mona Pakarinen (7.) kauniilla Diviana-ponilla, Cara Nuutinen-Cardano (5.) sekä jaetulle 8. sijalle tyylikkäästi ratsastanut Heidi Rautsola-Tanhauser ja ensimmäistä kertaa HuRan kisoissa esiintynyt Kirsi Kuikka-Cinquanta. Helpossa B:ssä nähtiin myös entiset Husön Ratsastuskoulun oppilaat Elle Horkama ja Oona Winberg uusien hevostensa kanssa.

Kolmannen luokan, He A, voiton vei SM-tasollakin ponillaan Corinna hienosti menestynyt HuRa:n Daniela Therman. Laura Pärssinen-Avalon (3.) todisti sijoituksellaan jälleen, että myös tuntiratsastajana voi menestyä. Myös Tuntiratsastajien mestaruuskisoissa pärjännyt Pärssinen nosti ratansa jälkeen esille, että on superhienoa pärjätä tuntiratsastajana ja tuntihevosella kaikkien yksärien joukossa. Vaikka treenaus- ja valmennusajat jäävät vähemmälle ratsastuskoulussa, on pitkäjänteisellä työskentelyllä ja positiivisella asenteella mahdollista päästä minne vain!

Kisojen Toimihenkilö: Kanslian tytöt

Kisojen Valopilkku: Päivää piristänyt Klovni, joka nuoruuden innolla yhdisti estekisat koulurataan ja hyppäsi kouluaitojen yli vapauteen.

Kisojen Paras Peruutus: Team CAR eli Cardano-Cara Nuutinen

 

Reportterina Emmi Korpiola

 

***********************************************************************************************************************

***********************************************************************************************************************

c. Pirjo Onza
c. Emmi Saarela
c. Emmy-Lie Toivonen

KUVAKILPAILUN SATOA!

HuRan kuvakilpailun ensimmäiset voittajat ovat ratkenneet!

Voittajat talvikuvakilpailuista ovat

Pirjo Onza, Emmi Saarela ja Emmy-Lie Toivonen

Kuvia otettiin talvimaisemissa, koulukilpailuissa 2.2.2014 sekä estekilpailuissa 2.3.2014. Kaikki kuvat ovat kuvattu Husön Ratsastuskeskuksessa ja kuvissa esiintyy Husön Ratsastuskeskuksen hevosia. Pirjo Onzan kuvassa ratsastaja Patrizia Onza taluttaa ponia Royalte talliin maneesista, missä he ovat juuri tehneet nollaradan ristikkoluokassa. Emmi Saarela kuvasi kouluratsastuksen arvostelupöytäkirjaa ja Emmy-Lie Toivonen nappasi kuvan Rebecca Susiluodosta ja Mymmelistä Husön Ratsastuskeskuksen tallin pihalla. Kaikki nämä kuvat löytyvät Husön Ratsastajien sivuilta ja niitä voi ihailla myös Husön Ratsastajien Facebook sivuilla.

Onnea kuvaajille ja iso kiitos hienoista kuvista! Kuvakilpailussa on tullut hienoja kuvia myös Instagramiin, ne näkyvät Husön Ratsastajien Instagramissa (pitää olla kirjautuneena).

 

KUVAKILPAILU JATKUU!

Husön Ratsastajat ry kaipaa hyvänlaatuisia tilanne / hevos / ratsastaja / ratsukko kuvia, mitä voisimme käyttää sivuillamme, sekä sosiaalisessa mediassa (Twitter, Facebook, Instagram). Kaipaamme erityisesti tilanne- ja esinekuvia HuRan toimintaan liittyen! Lue lisää täältä !

Taggaa tai postaa kuvasi HuRan kilpailuista Husön ratsastajiin:

Instagram

Twitter

Facebook

Kuvia voi suoraan lähettää sähköpostiin husonratsastajatry@gmail.com mutta ei pakollista, me otamme yhteyttä jos tarvitsemme kuvasta tallennettavan version.

 

KAIKKI MUKAAN IKUISTAMAAN HIENOJA HETKIÄ!

 

*******************************************************************************************************************************

*******************************************************************************************************************************

Maneesi valmiina radan rakennukseen
Vasemmalla luokan 3 voittaja Ira Kanerva, oikealla toiseksi sijoittuneet Tessi Bremer-Seppo.
Elina Försti ja Cees 60cm:n verkassa.

ESTEKAUDEN AVAUS

Seuraestekilpailut 2.3.2014

Estekisakauden 2014 avanneet kilpailut pidettiin sunnuntaina 2.3. Husön maneesissa kello 10 lähtien. Lähtijöitä kisoissa oli 55. Tuomarina toimi Hannele Villikka ja ratamestarina Linda Eriksson. Kisojen aikana nähtiin monta hienoa rataa ja tuntui, että kauden ensimmäiset estekilpailut innostivat hevosiakin. Ratamestari Eriksson kommentoi ratojansa seuraavasti ”Pyrin rakentamaan sopivan sujuvat radat, näin kauden alussa en nostanut esteitä ihan maksimiinsa. Nyt kisojen jälkeen näyttää siltä, että muun muassa hylkyjen vähäisestä määrästä voisi päätellä aikeen onnistuneen. Tästä ratsukoiden on hyvä aloittaa uusi kausi.”

Ristikkoluokassa lähti kahdeksan ratsukkoa, joista hienosti seitsemän sai nollatuloksen. Luokassa 2, 40cm, sijoittuneita oli kaksi. Voittajana palkittiin Kukka-Maaria Kosonen-Ramona V, toiseksi sijoittui isosydäminen tamma Jou-Jou ja Helena Pasanen.

Luokka 3, 60cm, oli lähtijämäärältään kisojen suurin, siinä starttasi 26 ratsukkoa. Tiukan kisan jälkeen toisen vaiheen nopeimpana palkittiin tarkasti ratsastanut Ira Kanerva ja konkari-Manolito, toiseksi sijoittui Tessi Bremer-HL Sleipnir, kolmanneksi tuli Elina Försti-Cees ja neljänneksi Eevert Anttila-Wildthing ”S” v’t Juxchot. Voitosta käytiin tiukka kamppailu, nämä neljä ratsukkoa mahtuivat kaikki kahden sekunnin sisään.

Luokassa 4, 80cm, hevosilla riitti vauhtia ja kevättä rinnassa. Luokassa sijoittui neljä ratsukkoa, joista Corlander vei voiton Susanna Stenbergin kanssa tarkalla toisella vaiheella ja oli Juliana Laineen kanssa kolmas. Miriam Zahir ja päivän suurimmasta pukista kunniakierroksella vastannut Cinquanta olivat toisia. 

 

Kisojen Toimihenkilö: Anja Toivonen. Kouluratsastaja Anja toimi vapaaehtoisena toimihenkilönä ja loi aurinkoisella olemuksellaan iloa ympärilleen.

Kisojen Valopilkut: Rebecca Susiluoto & Royalte, Eevert Anttila & Wildthing ”S” v’t Juxchot, Emmi Saarela & Cinquanta

Kisojen Työvoitto: Fanny Saksa ja Pablo Escoba tsemppasivat toisen vaiheen mallikkaasti loppuun, vaikka Pablolta meinasi bensiini loppua.

 

Reportterina Emmi Korpiola

 

***********************************************************************************************************************************

***********************************************************************************************************************************

vasemmalta: Suski ja Cola, Ella, Maija, Vilma ja Umina, Nina, Rosa ja Emir, Emmi sekä John ja Hatti
kuva by Eme

KIITOS NINA KLINIKASTA

Husön Ratsastajat ry järjesti Nina Fagerströmin pitämän klinikan Husön ratsastuskoulussa 17.12.2013. Nina piti kaksi erillistä tuntia, toisen puomeilla ja toiselle tunnille nostettiin myös esteet. Molemmissa esiintyi neljä ratsukkoa. HuRa tarjoili klinikan ohella jouluista pikkupurtavaa ja glögiä katsojille ja talkoohenkilöille - kiitos vielä glögi-avustajille Jennalle ja Ripsille, jotka hoitivat glögien lämmityksen. Kiitos järjestäjille, katsojille ja iso lämmin kiitos Ninalle!