Hevostaitokerhot

Hevostaitokerhojen tarkoituksena on perehdyttää nuoria ja miksei vanhempiakin perushevosmiestaidoissa, joita tarvitaan aina hevosten kanssa toimittaessa.
Kerhoja vetävät hevoskerhonohjaajakurssin käyneet yli 15-vuotiaat vastuulliset henkilöt , jotka ovat itse toimineet jo hieman pidempään (väh. 3 vuotta) hevosten kanssa. Kerhot eivät ole maksullisia, mutta merkin tilaaminen maksaa 5€ (HuRan jäsenille merkki on ilmainen). Molemmat kerhot ajoittuvat lauantaille ja tarkempaa tietoa kerhoista ja niiden alkamisesta löytyy HuRan ilmoitustaululta Ratsutuvasta.

Nappis

Nappis on perushevosmiestaitojen alkeisiin perehdyttävä hoitokerho ja suosittelemme sen käymistä lämpimästi kaikille ratsastajille. Nappiksessa opetellaan perustaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee esim. varusteiden laittaminen, harjaus ja varusteidenosat. Nappiksessa suoritetaan perushoitomerkki, joka vaaditaan jokaiselta Husössä hoitajaksi pyrkivältä. Nappiksessa ei ole ikärajaa, mutta se on hyvä varsinkin alkeiskurssin aloittaneille. Hoitajien alaikäraja on 12 vuotta. Nappiksessa on mahdollista suorittaa myös pelkkä perushoitomerkki, mutta suosittelemme opetukseen osallistumista.

Junnis

Junnis on laajemmin hevosmiestaitoja käsittelevä kerho, jota suositellaan kaikille hoitajille ja tietenkin hevosista kiinnostuneille. Kerhon päätteeksi suoritetaan hoito 1- merkki. Junniksessa perehdytään enemmän hevosen tarpeisiin ja sen hoitamiseen, myös varusteiden huolto ja hoitajan tehtävät kuuluvat kerhon aiheisiin. Junniksen sisältö on laaja, joten suosittelemme kerhon kävijöille jonkinlaista vihkoa/ muistiinpanotarvikkeita.

Nappis ja Junnis jatkuvat taas kevätkaudella 2020, mikäli kerhoille löytyy sopivat vetäjät. Jos olet kiinnostunut kerhotoiminnan ohjaamisesta, ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan Karlos Kotkakseen: karloskotkas@gmail.com

Sennis

Sennis on hevoskerho kaikille seuran yli 18-vuotiaille jäsenille. Senniksessä harjoitellaan hevosen perushoitoa ja käsittelyä. Tarkoituksena on vahvistaa aikuisharrastajien tietotaitotasoa sekä antaa rohkeutta hevosten kanssa toimimiseen. Kerhossa harjoitellaan jokaiselle tuntiratsastajalle tarpeellisia taitoja, kuten satulointia, oikeaoppista varustehuoltoa ja vaikeammankin hevosen kanssa toimimista maasta käsin. Torstaisin käymme läpi ratsastajan rentoutta ja asentoa sekä vaikuttamista hevoseen teoriassa ja opettelemme muita seuraamalla tunnistamaan ratsastajan tyypillisimpiä virheitä ja eri hevosten reaktioita erilaisiin apuihin.
Mikäli sennis kiinnostaa ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan. Sennis järjestetään tarpeen ja kysynnän mukaan.

Tervetuloa tutustumaan hevoskerhotoimintaan! Kerhojen vetäjien yhteystiedot löydät täältä.