Kilpailuluvat

KILPAILULUVAT

MINKÄ LUVAN TARVITSEN?

Harjoituskilpailut

Harjoituskilpailuissa riittää, että ratsastaja on jonkun ratsastusseuran jäsen tai ratsastajalla on Green Card. Husön hevosilla kilpailevalla on oltava suoritettuna seuran järjestämä kilpailukoulutus tai kilpailukysymykset tehtynä.

Seurakilpailut

Seurakilpailuissa kilpaillakseen (ml. HuRa:n omat seurakisat) kilpailijan tulee hankkia itselleen Seurakilpailulupa. Husön hevosilla kilpailevalla on oltava suoritettuna seuran järjestämä kilpailukoulutus tai kilpailukysymykset tehtynä. Seurakilpailuluvan kriteerit:

• On maksanut vuoden 2020 jäsenmaksun (juniori, seniori tai perheenjäsen) ja hänen syntymäaikansa on merkitty sporttirekisteriin.
  • Oikeus kilpailla seurakilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa
  • Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen
  • Kaikkiin seurakilpailuihin vaaditaan vähintään seurakilpailulupa.

Ajantasaiset tiedot Seurakilpailuluvan hinnoista ja hakemisesta löydät SRL:n sivuilta.

MUIDEN KILPAILULUPIEN MYÖNTÄMINEN SEURAN RATSASTAJILLE 2020

Aluekilpailulupa

Ennen luvan myöntämistä ratsastaja:

1. On maksanut vuoden 2020 jäsenmaksun (juniori, seniori tai perheenjäsen) ja hänen syntymäaikansa on merkitty sporttirekisteriin.

2. On saavuttanut vähintään kaksi hyväksyttyä suoritusta seurakilpailuissa:

• esteratsastuksessa vähintään 90cm:n luokassa

• kouluratsastuksessa vähintään Helppo B –tason luokassa

TAI

• Muissa lajeissa vaaditaan vastaavat kaksi tulosta (seuran johtokunta/kilpailutoimikunta käsittelee näiden ratsastajien hakemukset tapauskohtaisesti)

Tulokset saavat olla korkeintaan yhden vuoden vanhat (vuoden 2020 lupaa varten tulokset on oltava saavutettu 1.1.2019 jälkeen).

Mikäli ratsastajalla on tulokset jonkun muun seuran järjestämistä kilpailuista, on hänen toimitettava tulokset seuran vastuuhenkilölle.

3. On osallistunut sääntökoulutukseen ja –kokeeseen (järjestäjänä seura tai ESRA).

Mikäli ratsastajalla on ennestään korkeintaan kolme vuotta vanha Alue- tai A-lupa, ennen Alue-kilpailuluvan myöntämistä ratsastaja:

2. On toimittanut nykyisen valmentajansa lausunnon seuran vastuuhenkilölle.

A kilpailulupa

2. a. On saavuttanut vähintään viisi hyväksyttyä suoritusta 2-tason kilpailuissa:

• esteratsastuksessa vähintään 100 cm:n luokassa

• kouluratsastuksessa vähintään Helppo A –tason luokassa

TAI

• Muissa lajeissa vaaditaan vastaavat viisi tulosta (seuran hallitus/kilpailutoimikunta käsittelee näisden ratsastajien hakemukset tapauskohtaisesti)

Tulokset saavat olla korkeintaan yhden vuoden vanhat (vähintään vuodelta 2019). Ratsastaja toimittaa tarvittaessa tuloksista kopion seuran vastuuhenkilölle.

TAI

2. b. On saavuttanut vähintään viisi hyväksyttyä suoritusta 1-tason kilpailuissa:

• esteratsastuksessa vähintään 110 cm:n luokassa

• kouluratsastuksessa vähintään Helppo A –tason luokassa

Mikäli ratsastajalla on ennestään korkeintaan kolme vuotta vanha A kilpailulupa, ennen luvan myöntämistä ratsastaja:

1. On maksanut vuoden 2020 jäsenmaksun (juniori tai seniori) ja hänen syntymäaikansa on merkitty sporttirekisteriin.

2. On toimittanut nykyisen valmentajansa lausunnon seuran vastuuhenkilölle.

Lisäksi suositellaan, että kaikki Alue- tai A-kilpailuluvan omaavat ratsastajat osallistuvat vuosittain seuran tai ESRA:n järjestämään sääntökoulutukseen. Huomioithan, että sääntökoulutus on pakollinen kilpailijoille joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuonna. Sääntökoulutus on pakollinen kaikille vähintään joka toinen vuosi.

Seuralla on oikeus erityisistä syistä myöntää kilpailulupa henkilölle, joka ei täytä kriteerejä.

Mikäli seuran jäsen ostaa kilpailuluvan, ilman että täyttää em. kriteerejä eikä hän ole saanut poikkeuslupaa seuran lupavastaavalta, voi seura olla myöntämättä hyvitystä kilpailuluvasta vaikka kilpailija olisi saavuttanut korvauksen edellyttämät hyväksytyt tulokset. Tähän voi johtaa myös esim. epäurheilijamainen käytös.

Seura ei maksa etukäteen jäsenensä Alue- tai A-lupaa, mutta mikäli alueluvan haltija saa kuluvalla kaudella kaksi hyväksyttyä tulosta Alue-tasolta tai  A-luvan haltija viisi hyväksyttyä tulosta A-tasolta , hänelle korvataan lupa kilpailuavustusten hakemisen yhteydessä loppuvuodesta.

Husön Ratsastajien kilpailulupiin liittyviä hakemuksia, kysymyksiä ja tiedusteluja hoitaa Karlos Kotkas - sähköposti karloskotkas[at]gmail.com ja puh. 050 405 3147

Ajantasaiset tiedot vuoden 2020 kilpailuluvista ja hinnoista löydät SRL:n sivuilta.

Kilpailulupa on voimassa vasta, kun myös jäsenmaksu on maksettu samaan seuraan samalle vuodelle. Kilpailuluvat päivittyvät KIPAan luvan maksun jälkeen seuraavana yönä, jos myös jäsenmaksu on maksettu.

Lunastaessaan Suomen Ratsastajainliiton kilpailuluvan kilpailija sitoutuu tutustumaan ja noudattamaan kulloinkin voimassa olevia Suomen Ratsastajainliitto ry:n kilpailusääntöjä ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n -sääntöjä. Kansainvälisen kilpailuluvan lunastavat sitoutuvat myös FEI:n ja WADA:n sääntöihin.

Lue lisää aiheesta SRL:n sivuilta